Mediteranski mafini

medmafiniZa ove slane mafine, koji mogu biti kompletan doručak, potrebno vam je: 150g speltinog brašna... (Piše: Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista)

50 g ražanog brašna, 50 g pšeničnog belog brašna, 1 jaje, 100 g sira (tvrđeg), 2 kašike naseckanih maslina, 70 ml maslinovog ulja, 250 ml jogurta, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 1 kašika mlevenog lanenog semena, 2 kašičice praška za pecivo, himalajska so po ukusu, 12 komada čeri paradajza, kašičica suvog origana, kašičica suvog bosiljka, 2 kašičice ruzmarina za posipanje mafina
Pomešajte lan sa 3 kašike vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Pomešajte brašno, prašak za pecivo,  beli luk i masline. Umutite jaje i dodajte u posudu sa brašnom a zatim sipajte ulje, jogurt i lan. Dobro izmešajte, a na kraju dodajte sir, začine i so pa još jednom sve promešajte. U kalup za mafine (12 kom.) stavite papirne korpice i sipajte pripremljeno testo. U sredinu svakog mafina stavite po jedan čeri paradajz a zatim pospite ruzmarinom. Stavite da se peku na 180 stepeni dok ne porumene.

 

Proizvodi u vezi sa člankom

Laneno seme mleveno

Lan je izuzetno zdrav dodatak svakodnevnoj ishrani. Da bi se lan iskoristio u organizmu, neophodno je da se samelje. Mleveni lan se mora potrošiti odmah jer veoma brzo oksidiše čime mnogo gubi na kvalitetu.




Integralno speltino brašno

Integralno brašno od celih zdravih zrna spelte mlevenih na kamenu.




Lan mleveni organski specijalno pakovan

Da bi se lan iskoristio u organizmu, neophodno je da se samelje. Mleveni lan se mora potrošiti odmah jer veoma brzo oksidiše čime mnogo gubi na kvalitetu. Vakuumska pakovanja ga čuvaju samo do otvaranja pakovanja. Ukoliko je mleveni lan pakovan u zaštićenoj atmosferi, teški gasovi poput azota padaju na dno i sprečavaju dodir lana sa kiseonikom. Dok god držite pakovanje uspravno i zatvorite ga odmah posle korišćenja, mleveni lan će dugo zadržati svežinu i neće oksidisati.




Organsko maslinovo ulje Princess of Crete

Organsko ekstra devičansko maslinovo ulje je proizvedeno metodom hladnog ceđenja od posebne sorte maslina koroneiki koje se gaje u planinskim predelima južnog Krita.





Dodaj komentar
Napomena redakcije: komentare uvredljive za bilo koga i po bilo kom osnovu nećemo objavljivati.


Sigurnosni kod
Osveži


banner mpower yoga


  • Omlet mafini

    • redakcija 20.10.2018 07:47
      Poštovana Anđelka, šolja u ovom receptu je mera šolje od 2,5 dl, dakle, nešto ...
       
    • Anđelka 19.10.2018 18:09
      Kada kažete "šolja" (mera), mislite na šolju za belu kafu, na primer? Malo veća mera ...
  • Rezanci od tamburice sa šparglom

    • Slavica M 31.10.2017 11:00
      Poštovani Stevane, istraživanja pokazuju da je tačka dimljenja ekstra devičanskog ...
  • Šareni kupus sa tempehom

    • redakcija 16.10.2018 10:25
      Poštovana Vesna, na našem sajtu nemamo takvih recepata, ali na sledećim linkovima ...
       
    • Vesna Živković 15.10.2018 15:17
      Poštovani, da li mi možete poslati recept za spremanje hleba bez kvasca od sojinog ...
  • redakcija
    redakcija
    30 ( +12 )
  • Slavica M
    Slavica M
    23 ( +11 )
  • bojana
    bojana
    19 ( +34 )
  • Slavica M
    Slavica M
    16 ( +10 )
  • alexandra
    alexandra
    13 ( +30 )

Neera dijeta

Probali su je Bjonsi, Anđelina Džoli,
Gvinet Paltrou, Naomi Kempbel, Tom Henks...

neera 3a

WWW.HATHAYOGA.RS

banner hatayoga wide

Posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 215